V neistom ekonomickom prostredí zneistela aj hodnota slovenskej koruny - Klimešová, E.
Pokles dôvery občanov v slovenskú menu, ubúdanie priemerných vkladov v peňažných ústavoch, rast devízových vkladov (údaje za r.1993). Ako uložiť peniaze v bankách, možnosti šetriť aj prostredníctvom investičných a podielových fondov. Ochrana investora pred infláciou.