OSN po studené válce - Hájek, J.
Zmena politickej a spoločenskej situácie v bývalom ZSSR a krajinách strednej a východnej Európy. Možnosť plného uplatnenia a rozvoja činnosti OSN. Udržanie medzinárodného mieru a bezpečnosti, proces dekolonizácie, hospodársky rozvoj v celosvetovom meradle, problematika životného prostredia, ľudské práva, odzbrojenie, globálne problémy a globálna transformácia.