Životní prostředí v systému OSN - Kára, J.
Problematika životného prostredia v činnosti OSN. Ekologické aktivity vybraných organizácií v rámci OSN. UNEP, UNDP, UNIDO, WHO, WMO, UNESCO, FAO, UNITAR. Koncept trvale udržateľného rozvoja a UNCED. Komisia OSN pre trvale udržateľný rozvoj.