Reklama, nebo už lobby? Press relations - pomocník komunikace firmy s okolím - Surňak, A.
Vytváranie image firmy voči obchodným partnerom a konkurencii prostredníctvom inzercie a reklamy. Vytváranie a udržiavanie svojho image taktiež voči vláde, parlamentu a finančným politickým kruhom. Pôsobenie a činnosť agentúry, ktorá sa zaoberá organizovaním vzťahov medzi klientom a oznamovacími prostriedkami. Agentúra vyhľadáva subjektov, ktorí majú zhodné zámery, alebo záujmy svojho klienta, ponúka informácie tam, kde sú vyhľadávané.