O prieskumy slovenského trhu sa zaujímajú najmä zahraničné firmy - Lechnický, Milan
Činnosť nemeckej norimbergskej firmy GfK (členmi holdingovej skupiny je 35 spoločností z 19 krajín) zameraná na výskum trhu, od 1991 v ČSFR, od júla 1993 GfK-Slovakia. Používané metódy výskumu, monitorovanie masmédií, ďalšie prieskumné aktivity.