Priame predaje vyvrcholili v minulom roku - Hajko, J.
V prvej vlne privatizácie priamy predaj majetku a akcií a kupónová privatizácia dominantné, podľa novej koncepcie vlády prevládajú verejné súťaže. Kúpno-predajné zmluvy realizované FNM k 30.9.1993 (tabuľka). Cenu určuje vláda. Trhové ohodnotenie. Prevzatie majetku. Na čele zahraniční investori.