Je třeba nové strategie rozvoje? Jaké vyhlídky má "třetí svět" pro integraci do světového hospodářství? - Taake, H.-H
Vyhliadky na integráciu "tretieho sveta" do svetového hospodárstva. Existencia priaznivých podmienok svetového hospodárstva, ktoré určujú priemyslovo vyspelé krajiny (G7). Zvýšenie tempa rastu v priemyselných krajinách. Rast svetového obchodu. Priaznivý vývoj cien surovín. Liberalizácia trhu v rámci GATT. Snaha rozvojových krajín pevne sa zapojiť do svetového hospodárstva.