O rozhodovaní sa pre dráhu súkromného podnikania - Tirpáková, Z.
Hľadanie partnerského modelu. Problematickosť voľby vlastnej rodiny ako objektu skúmania. Výskumné ciele. Kompetencia k podnikaniu ako črta (národnej) povahy. Charakterové črty a životná fáza. Hrozba nezamestnanosti ako hraničná situácia. Súkromné podnikanie ako zlom alebo kontinuita životnej dráhy. Kapitál skupinovej podpory a kanály prúdenia kapitálu.