Překážky na cestě k sociální soudržnosti ES - Kalinová, Lenka
Spoločné riešenie sociálnych otázok v ES. Európska sociálna charta schválená v r. 1961, Charta sociálnych práv pracujúcich z r. 1989. Európsky sociálny fond - podieľa sa na financovaní projektov v prospech vytvárania pracovných miest a vzdelávacích akcií vo vybraných krajinách. Nezamestnanosť a "sociálna konkurencia".