Prišla konkurencia, prichádzajú zahraniční partneri. Kedy už do obchodu príde solventný zákazník Vnútorný obchod - Brunovský, O.
Rozvoj vnútorného obchodu na Slovensku závislý hlavne na zvýšení kúpyschopného dopytu. Situácia v privatizácii obchodných jednotiek, veľkoobchodu. Štátna správa a obchod.