Gradualizmus verzus šoková terapia Čínski reformátori podnietili prílev roľníkov do nových sektorov - Sachs, J.D
Analýza príčin hospodárskeho rastu zaznamenaného v Číne súčasne s transformáciou hospodárstva metódou postupných krokou (gradualizmus). Krajiny východnej a strednej Európy v súvislosti s transformáciou sprevádza hospodársky úpadok. Pozri aj príspevok J. Prosnana na s.2 časopisu.