Průvodní doklady - Kachlík, Alfons
Počet a skladbu dokumentov, ktoré musí exportér vystaviť k tovaru predpisujú štátne orgány dovozných krajín. Použitie a obsah dopravných dokumentov, faktúr, osvedčení o pôvode tovaru - certifikátov. Niekoľko druhov osvedčení o pôvode tovaru diferencované v rôznych teritóriách. Základným osvedčením o pôvode tovaru je Certificate of Origin. Ďalšie dokumenty a osvedčenia podľa druhu tovaru.