Koncepčné zmeny v daňovej politike v roku 1994 - Petrenka, Ján
Princípy daňovej politiky 1. v sústave nepriamych daní (dane z pridanej hodnoty a spotrebné dane, ktoré tvoria takmer 60 perc. príjmov štátneho rozpočtu), 2. v sústave priamych daní (dane z príjmov fyzických, právnických osôb, oslobodenie od dane, dane z nehnuteľností). Vývoj koncepcie od r. 1990 (konštruovaná pre ČSFR). Novelizácie a nové zákony od r. 1993 pre SR.