Základné súčasti sociálneho programu Sociálnodemokratickej strany Slovenska Prerokované na III. zjazde v dňoch 13. a 14. 11. 1993
Spoločenská rovnosť žien a mužov. Starostlivosť o mládež a rodiny. Dôstojný život v starobe. Nezamestnanosť a právo na sociálne istoty. Obmedzenie výskytu kriminality. Vzdelanie a zdravie obyvateľstva.