Nie je manažér ako manažér aké majú mať manažéri schopnosti a ako ich získavať? - Sedlák, Mikuláš
Dominantné schopnosti, ktoré potrebuje manažér na plnenie vrcholových funkcií. Rozsah a podiel jednotlivých druhov schopností manažérov na rozličných úrovniach organizácie. Význam osobných vlastností pri obsadzovaní vyššieho stupňa manažmentu firmy.