Od slávnej minulosti do neslávnej budúcnosti Súmrak nad slovenským rudným baníctvom hustne - Potančok, Milan
História a súčasná situácia slovenského rudného baníctva. Perspektívy ťažby rudných baní. Útlmový program vlády SR a privatizácia závodov železorudných baní. Ekonomické výsledky ťažby a úpravy nerastných surovín. Vplyv ťažby na životné prostredie.