Zdroje na kvalitné projekty Európska investičná banka uvoľní pre Slovensko 28 mil. ECU - Preisingerová, V.
Apex Global Loan - účelovo viazaný úver na financovanie projektov v niektorých odvetviach poskytovaný na základe Finančnej zmluvy medzi Európskou investičnou bankou a Národnou bankou Slovenska cez niektoré finančné ústavy. Interné podmienky VÚB na poskytovanie tohto druhu úveru.