Chemický gigant napĺňa desatinu príjmov štátneho rozpočtu - Hajko, J.
Slovnaft, a.s. Bratislava ako ďalšia spoločnosť kótovaná na Burze cenných papierov Bratislava. Výnosy a zisk. Dominancia rafinérskej výroby. Štvrtina predaja za devízy. Nulové záväzky. Investície do modernizácie a opráv. Ekologické zariadenia. Podnik sprivatizovaný na 20 perc., 77 perc. účasť má štát prostredníctvom FNM.