Najväčšia dohoda o obchode K európskej organizácii GATT sa pripojili i USA - Bučeková, Andrea
História organizácie GATT od konferencie v Ženeve v r.1947. Finále uruguajského kola GATT, uzavretie zmlúv v decembri 1993. Význam uzavretia dôhod pre celkové uvoľnenie obchodu, pre vzrast úrovne svetového hospodárstva. Riešenie problémových oblastí v jednotlivých krajinách. Nástupnícka organizácia po GATT je Svetová obchodná organizácia (World Trade Organization - WTO). Spoločná mena ECU. Kroky Slovenska do EÚ prostredníctvom dohody CEFTA.