Ako funguje Európsky menový systém Ekonomická integrácia proti nežiadúcim vplyvom zo zámoria - Križan, S.
Fungovanie Európskeho menového systému od r.1979. Členské štáty Európskeho spoločenstva. Kurzové vzťahy medzi menami členských krajín. Zloženie menového koša, podiel jednotlivých mien v menovom koši. Základná zložka EMS je Európska menová jednotka - ECU. Mechanizmus devízových kurzov. Úverové mechanizmy EMS.