Rozvojové země Asie v 90. letech - Titěrová, B.
Najvyššiu dynamiku hospodárskeho rastu dosahujú v tomto období ázijské rozvojové krajiny a z nich predovšetkým Čína. Krajiny s málo rozvinutou ekonomikou (Afganistan, Bangladéš, Laos, Kambodža...). Novo industrializované ekonomiky (Hongkong, Singapur, Južná Kórea a Tchaj-wan) a niektoré ázijské štáty ťažiace ropu. OPEC - ťažba a vývoz ropy. Priame zahraničné investície do dynamických ázijských ekonomík.