Zdaňovanie a účtovanie darov prijatých podnikateľmi - Sýkorová, M.
Cieľom príspevku je poukázať: 1. na viacnásobné (neúmerné) zdaňovanie hodnoty daru poskytnutého (prijatého) v súvislosti s výkonom podnikateľskej a inej samostatnej zárobkovej činnosti podnikateľov - fyzických osôb, 2. na nesúlad medzi zákonom č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov a naň nadväzujúcimi účtovnými predpismi v prípade účtovania a daňového vyrovnania hodnoty prijatého daru podnikateľmi - fyzickými osobami.