Postuláty podnikateľskej racionality postindustriálnej ekonomiky Pohľad vnútorným okom na manažment vo svete - Kačír, Klement
Stručný opis ďalších postulátov podnikateľskej racionality: efekt príležitosti (effect of scope), efekt poznania a efekt informácií. Uvedené efekty vyplynuli z analýzy správania sa firiem, ktoré dosiahli mimoriadne výsledky, sú základom modernej podnikateľskej filozofie a zodpovedajú racionálnemu konaniu na súčasných svetových trhoch.