Reformy zdravotnictví v některých státech ES
Temer vo všetkých vyspelých krajinách západnej Európy boli v 60. a 70. rokoch uplatňované systémy zdravotníctva financované z verejných prostriedkov. Postupný nárast rozpočtových problémov vyvolal potrebu reforiem zdravotníctva, ktorých cieľom je efektívnejšie využívanie vynaložených prostriedkov a zvýšenie kvality služieb. Systémy financovania zdravotníctva v jednotlivých krajinách.