CAX - Creditanstalt Akciový indeX - Cabadaj, M.
Informácia o konštrukcii indexu akcií obchodovaných na slovenskom kapitálovom trhu, kritériá výberu akcií. Konštrukcia indexu ako burzového indexu, ktorý má základ vo vývoji cien na BCPB. Index je kapitálovo vážený a algoritmus použitý na výpočet je známy ako Paascheho formula.