Perspektivy středoevropské bezpečnosti - Polreich, M.
Zmena ekonomicko - politickej štruktúry, ktorá začala v r. 1985 v Rusku a prešla východnou a strednou Európou. Česká republika a jej národné záujmy. Bezpečnostné problémy v strednej Európe. Bezpečnostné záruky a nové úlohy NATO. Česko - nemecké vzťahy a charakteristika Nemecka.