Rozdiely ustupujú - prvoradé sú spoločné záujmy Colná politika plní dôležitú úlohu v živote nástupníckych štátov - Besík, R.
Charakteristika a genéza colnej únie medzi ČR a SR. Ovplyvnenie záverov Uruguajského kola GATT našej colnej únie. Clearingové zúčtovanie medzi českou a slovenskou korunou. Uplatňovanie dovoznej prirážky a jej možné dôsledky. Nedostatočné legislatívne opatrenia na ochranu domáceho trhu.