Nacionalizmus a politika ve východní Evropě - Gellner, E.
Etnicko - politický vývoj v Európe od r. 1815 až po súčasnosť. Päť fáz, ktorými prešiel nacionalizmus vo východnej Európe. Charakteristika každej fázy.