Rusko v proměnách doby - Švankmajer, M.
"Prirodzené hranice" Ruska - história a súčasnosť. Ruský mesianizmus. Slovanská vzájomnosť. Rusko - české vzájomné vzťahy. Koniec starého Ruska. Smery ďalšieho vývoja Ruska.