Slovenské mestá sú v skutočnosti veľmi bohaté, tvrdia americkí konzultanti - Tajčman, P.
Oblasti technickej pomoci zameranej na politiku bývania, ktorú realizuje Americká agentúra pre medzinárodný rozvoj (United States Agency for International Development - USAID): politika bývania a financovanie bývania, miestna správa a jej úloha pri privatizácii bytov a rozvoj súkromného sektora bývania. Činnosť amerických odborníkov, vypracované projekty a návrhy pre Banskú Bystricu a Trenčín.