Menový program NBS reálnejší ako vízia vlády Menová politika - Masár, V.
Reálnejší pohľad menového programu na vývoj slovenskej ekonomiky oproti schválenému rozpočtu na r. 1994. Dve nosné idey menového programu: protiinflačné pôsobenie a zabezpečenie menovej stability. Vzťah emisnej banky a vlády hlavne v oblasti financovania deficitu štátneho rozpočtu. Neadministratívne formy riadenia bánk menovými nástrojmi priamymi a nepriamymi. Vývoj inflácie v r. 1993.