Višegrádska štvorka ako doplnok Európskej únie Európska spolupráca protiváhou americkej a japonskej ekonomike - Palacka, G.
Informácia o druhej Petersbergskej konferencie o svetovom hospodárstve (9.-11.12.1993 Königswinter pri Bonne) organizovanej Nadáciou K. Adenauera za účasti ekonómov a politikov z Európy a ďalších krajín. Nemecko dominuje európskej ekonomike. Krajiny V4 akýmsi doplnkom k štátom EÚ, zdrojom kvalifikovanej a lacnejšej pracovnej sily a potenciálnym odbytišťom.