České strojírenství obrátilo pozornost na Východ - Ziková, L.
Hospodárska recesia a kríza strojárstva v západnej Európe. Reštrukturalizácia českého strojárstva. Útlm tuzemského dopytu po strojárskych výrobkoch. Orientácia na trhy Východu. Financovanie exportu brzdí konkurencieschopnosť.