Rozpory nad pripravovanou regionálnou mapou Slovenska Územnosprávne členenie SR - Dorotková, J.
Vládny (vlády V. Mečiara) návrh územnosprávneho členenia Slovenska. Odmietavá reakcia okolo 3000 účastníkov zhromaždenia primátorov, starostov a poslancov 8.1.1994 v Komárne. Dôvod: sídelná oblasť maďarského spoločenstva by sa rozdelila do 5 celkov. Maďarská menšina sa obáva asimilácie, vláda vyžaduje vybilancované celky. Navrhovaný presun pôsobnosti hospodárskeho riadenia z orgánov štátu na samosprávu miest a obcí a regionálnu samosprávu, obsah ich právomocí a zodpovednosti.