Keď vietor vyrába energiu Využitie energie vetra preferujú všade tam, kde si uvedomujú význam obnoviteľných zdrojov - Očenáš, P.
Možnosti využitia obnoviteľných zdrojov energie ako alternatíva do budúcnosti ľudstva. Využitie energie vetra v krajinách EÚ a iných krajinách sveta. Veterný potenciál Slovenska v porovnaní s krajinami EÚ. Podnikateľské zámery v oblasti využitia veternej energie. Zjednodušený ekonomický rozbor využitia veternej energetiky na Slovensku.