Ako byť úspešným opčným burziánom? Predovšetkým sa musíte vyznať v pozíciách obchodovania - Palko, F.
Analýza pozície držiteľa a vypisovateľa opcií. Nákup kúpnej opcie - pozícia držiteľa. Vypísanie kúpnej opcie - pozícia vypisovateľa. Kúpa predajnej opcie - pozícia držiteľa. Vypísanie predajnej opcie - pozícia vypisovateľa. Výsledky jednotlivých kontraktov. Maximálny zisk a maximálna strata v prípade nákupu a vypisovateľa predajnej opcie.