V ČR dosud nenastalo hospodářské oživení Léta 1993 a 1994 jsou mimořádně obtížným obdobím vzhledem k nejistotám ve světové konjunktuře, ve vývoji na Balkáně a v SNS a stále ještě hrozící vlně úpadků insolventních podniků
Hlavné závery správy Makroekonomická konjunkturní prognóza pro léta 1993 a 1994, spracovanej Ústavom pro hospodářskou politiku ČR. Hrubý domáci produkt. Priemysel. Stavebná produkcia. Poľnohospodárstvo. Vývoz a dovoz. Prognózy miery inflácie.