Diskontná sadzba výrazne ovplyvňuje finančný a kapitálový trh - Vechter, Juraj
Diskontná sadzba - nástroj centrálnej banky na usmerňovanie kapitálového trhu. Lombardná sadzba, reeskontný úver. Vývoj diskontnej sadzby v ČSSR, ČSFR, ČR a SR za posledných 5 rokov (graf 1987-1993). Medzibankový finančný trh a diskontná sadzba. Úroková miera na trhu medzibankových depozít v NB SR a ČNB v r. 1993. Informácie o dopyte po peniazoch, fixing úrokových sadzieb.