Zastavenie neefektívnej výroby Zrušenie podniku môže byť aj zdrojom zisku - Rosa, P.
Stanovenie podmienok likvidácie podnikov v prípade ich platobnej neschopnosti. Likvidácia neúspešných podnikov v trhovom prostredí ako možný zdroj zisku. Likvidácia vecí štátnych podnikov. Speňaženie majetku štátnych organizácií. Podmienky predaja vecí mimo verejnej dražby.