Formování ekonomického školství v ČR Pokus o analýzu - Truneček, Jan
Analýza vývoja VŠE Praha od jej vzniku po r. 1989, súčasný stav a budúcnosť z pohľadu autora, ktorý sa zaoberá riadením. Problémy, ktoré treba riešiť: 1. integrovať riadenie školy pri relatívnej autonómii jej vnútorných orgánov, 2. odbyrokratizovať riadenie, 3. budovanie vlastného chápania výskumu a výučby ekonómie ako vedy, 4. obnoviť obojstrannú komunikáciu medzi stupňami riadenia a učiteľmi, 5. uskutočniť systémové zmeny vnútorného riadenia školy.