Podniková ekonomie Pokus o interpretaci disciplíny - Greguš, M.
Definovanie predmetu podniková ekonómia. Podnikový organizmus a jeho identita (identita objektu, účelovosť a ciele, časť, celok, štruktúra a celok). Podniková ekonómia (PE) ako vedná a výuková disciplína (jej miesto v systéme vedných disciplín, poznávací cieľ a metóda, členenie ako študijného predmetu, identita PE v odbore ekonomických disciplín - PE a mikroekonómia, marketing a manažment). Historický vývoj predmetu. Historizujúca a sebareflexná československá podniková ekonómia v uplynulých 40 rokoch.