Místo organizační architektury v sadě organizačních disciplin - Mudra, L.
Vymedzenie pojmu organizácia. Štyri organizačné komponenty: ľudia, práca, informácie a technológia a tri základné formálne systémy: produkcie (produktov a služieb), hodnotových a informačných tokov, vrátane obehu dokumentov). Systematické usporiadanie organizačných disciplín: 1. disciplíny teoretické - organizačné správanie, organizačná teória, 2. disciplíny aplikované - systémy podnikového riadenia, organizačná architektúra a personalistika.