Podnikatelské síťové organizační struktury - Dědina, Jiří
Skúsenosti s fungovaním podnikateľských sietí vo vyspelých ekonomikách, ktoré vznikajú na základe kooperačných dohôd medzi malými a strednými firmami ako forma organizovania medzinárodnej kooperácie na zaistenie konkurenčných pozícií na medzinárodnom trhu. Príčiny vzniku, charakteristika podnikateľských sietí, sieťové štruktúry v priemysle (napr. Benetton). Typy sietí: franchising, ameba. Organizovanie celosvetovo pôsobiacich spoločností a ich globálna, internacionálna a multinacionálna stratégia riadenia.