Dva bloky provokujú k špekuláciám Neotrasená vôľa po zachovaní colnej únie - Prosnan, Jozef
Zachovanie vzájomných obchodných vzťahov Česka a Slovenska, ostáva otvorenou otázka tzv. starého bloku (eviduje pohľadávky a záväzky pred menovou odlukou), ktorého zrušenie, podľa expertízy, by nebolo jednoduché. Údaje NB SR o vývoji pohľadávok a záväzkov medzi SR a ČR od 3.-14.1.1994 a za december 1993.