Zatiaľ jediný pokus o komplexnú analýzu malého a stredného podnikania v SR - Lajčiaková, D.
Poznatky získané komplexnou analýzou malého a stredného podnikania na Slovensku v r.1991-1993 spracovanou ústavom TERNO, s.r.o. na objednávku ministerstva hospodárstva. Zoskupovanie živnostníkov do s.r.o. pred samostatnou živnosťou. Spracovateľský priemysel vedie vo vývoze. Malé skúsenosti so zostavovaním podnikateľských plánov. Bariéry rozvoja podnikania. Nedostatok informačných zdrojov o podnikaní.