Ako vo vyspelých štátoch podporujú rast bytového fondu - Daneková, Z.
Formy podpory bytovej politiky vo vyspelých krajinách. Osobné vlastníctvo bytov. Osobné vlastníctvo v sociálnej bytovej výstavbe. Modernizácie a opravy bytového fondu. Stavebné sporenie. Finančné príspevky na bývanie. Výstavba a údržba nájomných bytov. Súkromní prenajímatelia. Pôžičky, daňové úľavy pri výstavbe nových bytov, štátne príspevky na bývanie. Na Slovensku obmedzené zdroje štátneho rozpočtu.