Stát a předkomerční výzkum Pohled ze Spojených států - Simonová, J.
Koncipovanie vedeckotechnického pokroku alebo priemyselnej politiky. Úloha vlády v trhovom hospodárstve v oblasti technologického pokroku, technického rozvoja a podnikania v high-tech.Výskum a vývoj nových výrobkov a problém jeho financovania. Národné laboratóriá a Národný inštitút štandardizácie a techniky (NIST) ako hlavné inštitúcie v USA pre predkomerčný výskum, financovaný vládou.Podpora súkromného výskumu. Vedeckotechnická politika a konkurencieschopnosť.