Expertní systémy pro řízení technologických procesů - Michal, J.
Výklad pojmu expertné riadenie. Metódy prístupu k riadeniu. Vytvorenie kvalitatívneho (nenumerického) prístupu k modelovaniu. Tri dimenzie v prístupe k modelom: prevládajúci pôvod znalostí, systémová úroveň znalostí, vyjadrenie znalostí. Architektúra riadiacich systémov založených na umelej inteligencii. Požiadavky na expertný systém pracujúci v reálnom čase. Prehľad komerčných expertných systémov pre prácu v reálnom čase. Expertný systém G2, TDC 3000 Expert, COGSYS, RTAC, RTworks.