Fluktuácia Majstrovský list. Technika práce, prevádzková prax a riadenie ľudí
Prostriedky proti fluktuácii - dobré zaškolovanie, dobrá vzdelávacia a personálna politika. Vplývanie majstra na pracovníkov a zamedzovanie fluktuácii.