Intervenční analýza v časových řadách - Marek, Luboš
Charakter časového radu je často narušený vonkajšími udalosťami, ktoré menia jeho priebeh. Tieto vonkajšie udalosti sa nazývajú intervencie. Technika spracovania časového radu obsahujúceho intervencie sa nazýva intervenčná analýza. Opis intervenčných modelov.